Totaal aantal getentrailerde overnachtingen: 152

In 2010 hebben wij afscheid genomen van onze dubbelnoks pyramide tent en een Holtkamper Cocoon XL aangeschaft. Sindsdien houden wij op deze blog bij welke campings we allemaal bezocht hebben & kennen wij na bezoek volstrekt subjectief een aantal sterren toe.

zaterdag 31 augustus 2013

Les escaliers de la Combe

Camping: Les escaliers de la Combe

Plaats: St. Matre

Sterren (0-5): 5 

Toelichting: Geen camping maar een kampeerterrein met +/- 15 plekjes behorend bij een Chambre d' hote. Voorzieningen zijn "basic" ; groot open veld (voor de brandende zon is een grote luifel of tarp een must), zwembad(je) en sanitair gebouw. Les Escaliers is vooral de moeite waard door het gastheerschap van de NL eigenaren (kennen na 1 dag alle gasten en hun kinderen bij naam -> toen wij kwamen en alles vol was zeker 60 man) waardoor een heel gezellige informele sfeer voor vooral gezinnen met kinderen in de basisschool leeftijd ontstaat.

Record: wij hebben hier 14 dagen gestaan (daar waar we normaal na max. een week weer vertrekken). Dit kwam doordat oma & tante met aanhang in de kamers verbleven. Hierdoor hebben wij ook gebruik gemaakt van de mogelijkheden tot ontbijt en diner. Iedere avond hebben wij aan lange tafels met de overige gasten heerlijk 4 gangen gegeten (kinderen eten eerder & spelen in de tuin om het huis).

In de omgeving leuke zwemmeertjes, oude stadjes, grotten en kastelen. Verder hebben we gekanoed & zijn we naar een klimpark geweest.

Wij vertrokken op 28 augustus als een van de laatste gezinnen van een bijna leeg terrein.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten